Magamról

Saját fotó
Zala, Hungary
Meggyőződésem, hogy mindenkinek jogában áll egészségesnek maradni, egészségesnek lenni, amíg csak lehet! Pedig a természet és az ember ilyen távol, mint a mai napon, még soha nem volt egymástól és félő, hogy ez holnap is így lesz… Mit tehetünk akkor az egészséges jövőért? Tegyünk érte minden nap a rendszeres mozgás mellett, természetes eredetű táplálék kiegészítők segítségével, amit a szervezet hálásan fogad! AZ ITT BEMUTATOTT TERMÉKEK MINDEGYIKE RENDELKEZIK AZ OÉTI ENGEDÉLYÉVEL! A bemutatásuk a teljesség igénye nélkül történt,kérdéseket szívesen fogadom az alábbi elérhetőségeken: e-mail:lukacstibor1@gmail.com telefon/viber/messenger: +3630 3965993 "Ha megelőzöd,nem kell elszenvedned!"

2015. december 20., vasárnap

A finomságok színtere,vagy a konyhák "fehér mérgei"

NEM TITOK,az ideális testsúly eléréséhez egyetlen út vezet: 
megtanulnuk, hogy mely létfontosságú alapanyagra van szüksége a szervezetünknek, és mely káros anyagokra nincs.

Így biztosan semmilyen "csodadiétára" nem lesz szükségünk, hogy karbantartsuk vonalainkat, sőt mindemellett több energiát és lendületet is szerezhetünk magunknak.

A szakirodalom a „három fehér méreg”-ként emlegeti szervezetünk legnagyobb ellenségeit. 
Sajnos egy átlagember táplálékának a 75 százalékát a fehér méreg teszi ki...
75 % -át a "fehér méreg" teszi ki,minden nap?
Azonban ha odafigyelünk, hogy mit teszünk a bevásárlókocsinkba, könnyebben segíthetünk szervezetünknek a hatékonyabb működésben.

1. A fehérliszt (valójában élettelen anyag)

A gabonafélékben nem kevesebb, mint 16 féle értékes alkotóelem található.
A kenyér ennek azonban már csak töredékét tartalmazza.
A gabona legértékesebb része a csíra és a korpa.
Mivel ez romlik a leggyorsabban, ezt eltávolítják és csak a fehér, hosszan eltartható, főleg keményítőből álló maradékból készül a boltokban kapható liszt.
 A teljes kiőrlésű kenyérnek olyan magas a tápértéke, hogy az ember már két szeletből is jóllakik.


Ha tehát a fehér kenyeret barnára váltjuk az étrendünkben, az egyik méregtől (részben) már meg is szabadultunk! 




2. Finomított cukor

A következő méreg a finomított cukor, melyből egy átlag magyar ember évente 65-70 kg-ot fogyaszt. 
Egyértelmű tehát hogy ez a temérdek cukor a szervezetünkben feldolgozatlanná válik, és erjedni kezd.
A túlzott cukorfogyasztás ezen kívül összefüggésbe hozható a szívinfarktussal, cukorbetegségek, emésztőrendszeri megbetegedésekkel, a vitamin- és nyomelem-hiánnyal, és nem utolsó sorban az elhízással...

 A finomított cukor ezen kívül B1 vitamint von el a szervezetünkből, melynek következménye a fokozott idegesség, agresszivitás, székrekedés és légzési nehézségek.
Vigyázzunk azonban az édesítőszerekkel, mert ezeknek gyakorlatilag több káros hatásuk van, mint a finomított cukornak!
Ezek vegyileg előállított édesítőszerek, melyek aspartam, sacharin és acesulfam nevezetű anyagokat tartalmaznak.
Az édesítőszerek használata pedig ahelyett, hogy fogyást eredményezne, hizlaló hatást váltanak ki a szervezet inzulinszabályzó mechanizmusainak becsapásával.

Tehát a cukrot műanyag édesítőszerek helyett pótoljuk mézzel, nádcukorral, maláta és gyümölcscukorral. 




3. A konyhasó 
(különösen ha nem csak NaCl az összetevő)

A legutolsó méreg, mely egyben létszükségleti elem is  a konyhasó.
A só nátrium és klorid keveréke.(Jó esetben)
A nátrium nélkülözhetetlen ásvány, mely a szervezetünk vízegyensúlyának a fenntartásáért felelős, szabályozza továbbá az idegingereket és az izom-összehúzódásokat is.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott adag napi 4 gramm.
Nagyon fontos a só és a víz megfelelő arányban való fogyasztása, miszerint 20 kilogrammonként 1 liter vizet szükséges meginni naponta.
(20 kilós gyereknek 1liter ,100 kilós felnőttnek 5 liter/nap)

A sok só-bevitel a hatására a vese sok vizet tart vissza, emiatt az arcunkon, lábszárunkon kiszárad a bőr.
Tehát fogyasszunk kevesebb sót és több vizet.
Só helyett ételeink ízesítéséhez használhatunk bazsalikomot, petrezselymet, kaprot, oreganot vagy citromkarikát.


Továbbá ne vásároljunk konzerv ételeket, ízesítő porokat, leveskockákat, hanem részesítsük előnyben a friss alapanyagokat!

A három méreg teljes kizárása az étrendünkből természetesen lehetetlen.
Kedvezőtlen táplálkozási szokásainktól is képtelenség az egyik napról a másikra teljesen leszokni...
Ha azonban már elhatároztuk magunkat, ne engedjünk mások véleményének vagy a negatív kritikának, hiszen az étrendváltoztatás kedvező hatását csakis mi fogjuk majd érezni.

A sófogyasztás csökkentésével a feleslegesen visszatartott víz elhagyja a szervezetet, így a testsúlyunk csökkenni fog.
A barna kenyér és a kevesebb cukorfogyasztás is további fogyást fog eredményezni.
Nem beszélve a kedélyünk javulásáról, és megemelkedett energiaszintünkről.

Ha pedig felhagyunk a haszontalan tápanyagok bevitelével, testünk azonnal elkezd megválni a felhalmozódott felesleges anyagoktól és beindulnak a méregtelenítő folyamatok is.

Figyeljünk oda mit teszünk az asztalra, hiszen amit egyik nap eszünk, másnap már abból „leszünk”!
Mozogjunk megfelelő mennyiséget naponta!

Ne legyen többé az élelmiszereid 3/4 -e méreg!
Jó egészséget kívánok!

A cikk megosztását megköszönöm,lehet hogy az ismerősöd is neked...




forrás : internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése